BLOG

Jak je patrné z nabídky, tak společnost WineAbouts Vám už několik let nabízí vína z nejrůznějších míst po celé Evropě. Díky našim letitým zkušenostem víme, že víno je v každé zemi úplně jiné. Tušíte ale, jaké jsou faktory, které celkovou podobu vína vlastně určují? Proč je země původu v tomto ohledu vlastně důležitá?

Před pár dny jsme s našimi víny dorazili na Křivoklát, kde se konal Den oslav kultury Latinské Ameriky a svátku Día de los Muertos. Návštěvníci s radostí ochutnávali naše prodávaná vína a několik desítek lahví si vzali i s sebou domů.

Řada lidí si často láme hlavu s tím, jak a čím během letošních Vánoc obdarovat své blízké, klienty, zaměstnance nebo třeba obchodní partnery. I proto jsme jako WineAbouts přišli s vánoční nabídkou dosud nepříliš objevených vín z české kotliny i od menších zahraničních vinařů. V případě zájmu nabízíme i dárkové balení přímo na míru.

Vrhli jste se už někdy do degustace vín? Jde o super zábavu, jejíž cílem je analýza, poznání a celkové vyhodnocení jednotlivých vinných kousků. I pro degustaci platí základní pravidla, na která by každý měl myslet. Jen tak si totiž degustaci plnými doušky užijete. Myslete na zvolené místo nebo teplotu Vašeho vína.

V minulých týdnech jsme jako WineAbouts navázali spolupráci hned s několika restauračními podniky, které od nás víno pravidelně odebírají. Řadí se k nim třeba i Café Sladkovský, které své služby nabízí v pražských Vršovicích. Orientují se tam třeba na burgery nebo na středomořskou kuchyni.

Vybrat to správné víno k masitým pokrmům nebo těstovinám není zrovna ten nejlehčí úkol. Platí sice staré známe pravidlo, že červené víno se ideálně hodí k tmavému masu a bílé víno pak k bílému masu, ale velmi záleží i na výběru konkrétního vína i vinařství, které za ním stojí.


V restauracích a barech máme to štěstí, že obsluha vybere víno za nás, či nás dobře položenou otázkou nasměruje ke vhodnému vínu. Při prohlížení stovek lahví na e-shopech nebo v regálech supermarketů nám však tento luxus chybí. Umět si vybrat krásné víno, bez nutnosti učit se odrůdy, původy a teritoria, se může lehce stát obtížným úkolem.